Betonreparatie en betonrenovatie

Betonbedrijf Broersma heeft veel kennis en ervaring in betonreparatie en betonrenovatie. Wij kunnen een effectieve reparatie uitvoeren bij verschillende betonproblemen.

Om een reparatie goed uit te voeren kijken wij eerst wat de oorzaak is van de ontstane schade, deze  zal daarna verholpen worden. Bij renovatie kijken wij o.a. naar de omgeving en in samenspraak met u kijken we wat de beste oplossing is.

Onderstaande lijst geeft weer welke werkzaamheden wij kunnen uitvoeren.

Dilatatievoeg vervangen

Herstel kademuur

Renovatie oude muur

Betonreparatie

Voor betonreparatie is veel kennis nodig om een goede reparatie uit te kunnen voeren. Om een reparatie goed uit te voeren kijken wij eerst wat de oorzaak is van de ontstane schade, deze zal eerst verholpen moeten worden. Wij kunnen onder andere scheurvorming, grindnest, craquelé en betonrot verhelpen.

Betonconstructie repareren

Vervolgens zullen de aangetaste delen verwijderd moeten worden door middel van hakken, wij denken hierbij ook om het constructieve van het project. Indien nodig wordt de wapening ontroest. Daarna de beschadiging repareren met een juiste reparatiemortel, de keuze van de mortel is van belang voor de duurzaamheid van de reparatie.

Injecteren van beton

Scheuren in beton zijn bijna onvermijdelijk. In een aantal gevallen zal reparatie nodig zijn, b.v. als een scheur water doorlaat of dat er een constructieve oplossing nodig is.

Bij vocht regulerende scheuren wordt er met een 2 componenten PU hars geïnjecteerd zodanig dat de lekkage verholpen is. De injectiehars die wordt ingebracht is enigszins flexibel, dus kan spanningen opvangen.

Bij een constructieve injectie zal er een 2 componenten epoxyhars ingebracht worden om een goede verlijming te verkrijgen tussen de twee delen.

De materiaalkeuze zal altijd ter plaatse bekeken worden, onze vakmensen hebben deze kennis in huis.

Vloeregalisatie

Het egaliseren van vloeren wordt veel toegepast in de woningbouw onder b.v. plavuizen, linoleum en PVC vloeren.

Wij hebben deze techniek zeker in huis, maar we zijn meer gericht op industrievloeren. Hiervoor worden andere materialen met andere vloei eigenschappen en verwerking ervan toegepast.

De juiste keuze is afhankelijk van de (chemische) belasting, denk aan mest- of mais opslag.

Voor advies en een vrijblijvende offerte bent u bij ons aan het juiste adres.